Plezierig lessen. Veilig en vertrouwd

Autorijschool Co Verhaar

2toDrive

Vanaf 1 november 2011 is 2toDrive gestart.

2toDrive was een proef, die zes jaar ging duren, waarbij je onder begeleiding van een coach rijervaring opdoet. Jongeren  en beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken  bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive zorgt ervoor dat je  gedurende een langere periode onder relatief veilige omstandigheden  rijervaring kunt opdoen.

Inmiddels is de proef afgesloten en is het definitief mogelijk om te beginnen met rijlessen vanaf 16,5 jaar. Je mag het praktijkexamen afleggen bij het CBR op of na je 17e verjaardag.  Bij 2toDrive kunnen kandidaten vanaf 16 jaar theorie-examen doen. Slagen zij, dan blijft dat resultaat anderhalf jaar geldig.  

                                                                                                                                                                             
Als deelnemers aan 2toDrive hun rijbewijs hebben gehaald, mogen ze tot hun 18e autorijden met een begeleider naast zich. Ze mogen maximaal vijf begeleiders opgeven. Die moeten op hun begeleiderspas staan. De 2toDrive-deelnemers kunnen een begeleiderspas aanvragen via www.2todrive.nl, de speciale website die het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft opgesteld in samenwerking met jongerenorganisatie TeamAlert. Als alles akkoord is, krijgen zij binnen 10 werkdagen van de RDW een begeleiderspas thuisgestuurd. Pas na registratie van deze pas kan het rijbewijs worden aangevraagd.

                                                                                   

Ook bij ons kun je al gaan rijden als je 16,5 jaar bent!