Plezierig lessen. Veilig en vertrouwd

Autorijschool Co Verhaar

Het praktijkexamen


Voordat wij het praktijkexamen voor je kunnen aanvragen moet je ons machtigen om dit te doen. Dat doe je door met je DigiD in te loggen op www.mijn.cbr.nl.  Door het invoeren van ons rijschoolnummer 5472N1 en je eigen gegevens kun je ons machtigen en ontvangen we daar een email over. Jouw adresgegevens zijn dan automatisch voor ons beschikbaar in het reserveringssysteem van het CBR. Je ontvangt ook direct een email als je rijschool een praktijkexamen of toets voor je heeft gereserveerd of als je deze is  verschoven.

Heb je nog geen DiGiD? Vraag deze dan aan op de digidwebsite.
Houd in dat geval rekening met een aanvraagtijd van 5 werkdagen.

DigiD is jouw persoonlijke digitale legitimatie voor overheidsdiensten. Geef deze nooit aan een ander!


Onze praktijkexamens worden afgenomen bij het CBR in Leiden. Het plannen van een examendatum en -tijd doen wij in overleg met onze leerlingen.


Gezondheidsverklaring

Voor het examen moet er een digitale gezondsheidsverklaring worden ingevuld op "mijn CBR". Deze moet direct betaald worden met IDEAL. Als er een vraag met "ja" beantwoord moet worden, bekijkt de medische afdeling van het CBR of er aanvullende onderzoeken moeten worden gedaan. Dat kan een medisch onderzoek zijn of een rijtest. Het CBR kan zo bepalen of je geschikt bent om auto te rijden.


Zelfreflectie

Voor het examen vult de kandidaat een vragenlijst in, bijvoorbeeld thuis of tijdens de rijlessen. Die lijst geeft hij aan  het begin van het examen aan de examinator. Deze bekijkt de antwoorden  pas ná de examenuitslag en bespreekt samen met de kandidaat de  antwoorden. Van belang hierbij is dat de kandidaat een realistisch beeld  heeft van zijn eigen capaciteiten en beperkingen als automobilist.  Zelfreflectie heeft als doel om het gedrag van de aspirant  rijbewijsbezitter op een positieve manier te beïnvloeden. Het is echter  geen vaardigheid en wordt daarom niet in de beoordeling meegenomen.

Hier kun je het formulier downloaden en bekijken: zelfreflectie formulier cbr.