Plezierig lessen. Veilig en vertrouwd

Autorijschool Co Verhaar

De lessen

Wij leiden op voor het rij-examen B (personenauto).

Om te gaan lessen moet je al wel 16,5 jaar zijn. Je hoeft nog geen theorie-examen te hebben gedaan om te beginnen met de opleiding.

Het eerste wat je je waarschijnlijk afvraagt voor je met lessen begint, is hoeveel lessen je nodig zult hebben. Op dit moment ligt het landelijk gemiddelde rond de 40 lessen (van 60 min). Dit is natuurlijk maar een richtlijn, het aantal lessen is sterk afhankelijk van de aanleg die je hebt voor het autorijden en de mate waarin je je inzet voor de lessen.

Bij ons wordt tempo van je rijlessen wordt aangepast aan jou capaciteiten. Er wordt rekening gehouden met je leeftijd, aanleg en motivatie. Zo beginnen we niet aan een nieuw onderdeel van de rijopleiding als jij daar nog niet aan toe bent. En als je een snelle leerling bent passen we het tempo daar weer op aan.
                                                                                                     

Je krijgt les in een veilige en betrouwbare auto, die uiteraard goed verzekerd is. De auto is rookvrij.

De rijlessen worden gegeven in een ontspannen en gezellige sfeer en duren standaard een uur. Natuurlijk kun je er voor kiezen om meerdere lessen per week te nemen om zo sneller je rijbewijs te kunnen halen. Na de rijles wordt er in de auto in principe direct weer een afspraak gemaakt voor de volgende rijles. Betaling geschied per bank voorafgaand aan de les. Je kunt ook pakketten van 10 of 20 lessen afnemen. Ook deze moeten vooraf via de bank betaald worden.

Je wordt in principe altijd thuis opgehaald en teruggebracht. Wil je op een ander adres gehaald en gebracht worden dan kan dat na overleg natuurlijk ook. Tijdens de rijles rijdt er geen andere leerling mee op de achterbank. Je krijgt dus privéles!

Bij de eerste rijlessen worden de grondbeginselen van het autorijden uitgelegd, zoals de zit- en stuurhouding, het schakelen, het veilig wegrijden en stoppen en de kijktechniek.

In de daaropvolgende lessen gaan we de moeilijkheid stukje bij beetje opvoeren. Ook komen de bijzondere verrichtingen aan bod. Dit zijn een aantal manoeuvres, waardoor je duidelijk kunt laten zien, dat je de auto goed beheerst en dat je begrijpt waar je mee bezig bent. Het zijn vaardigheden, waarmee je je makkelijker en vlotter kunt bewegen tussen het overige verkeer, in allerlei voorkomende situaties.

Voorbeelden:

  • de hellingproef
  • achteruit rijden in een rechte lijn
  • achteruit rijden in een bocht
  • achteruit parkeren in een parkeervak
  • vooruit parkeren in een parkeervak, zowel links als rechts
  • keren ineens, in een halve draai                                                                                                              
  • keren op een niet te brede rijbaan d.m.v. steken
  • fileparkeren, zowel vóóruit als achteruit

Ook leren we je rijden met een navigatiesysteem.   


 

Al met al is het autorijden vooral een kwestie van ervaring die je opdoet nadat je je rijbewijs hebt gehaald, wij proberen er voor te zorgen dat iedereen die bij ons gelest heeft met een goede basis de weg op gaat. We helpen je niet alleen om het examen met goed resultaat af te leggen, maar bereiden je ook voor op een veilige rijtoekomst.


 

 

 

Coronamaatregelen: Ook in de lesauto gelden de basisregels ter preventie van Covid19. Dus: Was je handen voordat je in de lesauto stapt. Blijf thuis bij klachten of als jij zelf positief op corona bent getest, of iemand met wie je in contact bent geweest. En draag een schoon mondkapje tijdens de les, als dat nodig is. Bij twijfel of vragen neem je contact op met de rijschool.